PROJECTEN  
CONTACT-BE

Tel: +32 (0)3 236 0966
Gsm: +32 (0)485 080 495
Mail: info@mooring.be
Philippe Spethstraat 110
2950 Kapellen

CONTACT-NL

Mobiel: +31 (0)6 4124 3030
Mail: peterpm@xs4all.nl
Irislaan 247
2343 CL Oegstgeest

PROJECTEN

LP-naar-CD  NEW 
Flash sound
Rounded corner
Linux
SME server
VideoCD
Funstuff
Relax
  Linux project  

Op een of andere manier is Linux nooit af. Bij Windows kom je er niet meer aan als het werkt, maar bij Linux lijkt het dan pas te beginnen.

Linux op je PC zonder partitioneren

Linux proberen blijft een vermoeiend gebeuren. Het kost je gewoon een tweede PC, tenminste als je niet een dual boot configuratie wilt. Bij dual boot verdeel je je harde schijf in tweeen, een deel voor Windows en een deel voor Linux. Dit soort dual boot leidt dus meestal tot compleet nieuwe installaties van Windows en dat terwijl we alleen maar af en toe met Linux willen werken.

Een heel gemakkelijke manier om Linux op je PC te zetten zonder partitioneren (!) is Topologilinux. De enige voorwaarden zijn:

  • Je harde schijf moet nog een paar Gigabyte vrij hebben.
  • Je moet kunnen booten van CD
  • Je moet CD's kunnen branden

Wil je na de installatie met Linux aan het werk, dan stop je gewoon de CD er in. Het werkt en ik vind dit prachtig!

Waarom ook alweer Linux

Windows is ook best goed hoor en Windows is ook best moeilijk. Ik snap Windows ongeveer tot Windows98, op XP is veel hetzelfde maar sommige dingen weer net niet.

Maar daar is natuurlijk het probleem Outlook. De schade dit dit 'virus' inmiddels aan de bedrijven en personen heeft toegebracht is natuurlijk enorm. Ik gebruik dus geen Outlook (Express) meer. En op mijn netwerk mag het ook niet meer gebruikt worden. Het risico is gewoon iets te groot.

Verder irriteer ik me ook aan Windows, of nee eigenlijk aan Microsoft. De halve wereld werkt nog met Windows98 en nu laat Microsoft dit OS voor wat het is. Moet je maar upgraden naar XP. Hier wordt ik dus niet goed van.

En dat is met Linux toch echt anders. Of niet? Wat als je een kernel upgrade nodig hebt? Is dat niet een beetje vergelijkbaar met 98-naar-XP migratie.

Waarom ook alweer Windows

Voor Windows is gewoon heel veel software beschikbaar. En niet alleen kantoorsoftware maar ook multimedia software, en hele leuke software en hele leuke games, ook voor kinderen.

Ik denk dat het moeilijk is om zonder Windows door het leven te gaan. Het is gewoon leuker met Windows door alle software die er voor is. Maar het kan natuurlijk wel.