OVER ONS  
CONTACT-BE

Tel: +32 (0)3 236 0966
Gsm: +32 (0)485 080 495
Mail: info@mooring.be
Philippe Spethstraat 110
2950 Kapellen

CONTACT-NL

Mobiel: +31 (0)6 4124 3030
Mail: peterpm@xs4all.nl
Irislaan 247
2343 CL Oegstgeest

PROJECTEN

LP-naar-CD  NEW 
Flash sound
Rounded corner
Linux
SME server
VideoCD
Funstuff
Relax
  Informatie  

Mooring is een bedrijf van Peter Mooring.

CV
werkervaring en studie

klik hier voor het laatste CV (MS-Word) (15 maart 2002)

WERK (IN HET KORT)


WERK (DETAILS)

Organisatie: Software ontwikkelaar, business intelligence
Ontwikkelaar van geavanceerde business intelligence software. Levert een wezenlijke bijdrage aan de business van haar klanten door een manier aan te bieden waarmee mensen binnen organisaties (decision-makers), snel en gemakkelijk, nu en morgen, de juiste beslissingen kunnen nemen. De oplossing bestaat uit uit een efficiente methodologie, modelleren, een zelfconfigurerend software pakket en aansluiting op industrie standaard database systemen/applicaties.
Verantwoordelijk: Opstarten, organisatie/marketing-wise.
Werkzaamheden: Vormgeven/strategisch positioneren van product, ontwikkelen nieuwe (US-based) huisstijl, drie brochures, persberichten, persintroductie i.s.m. PR-buro, advertising campagne in o.a. landelijke dagbladen i.s.m. reclameburo, opzetten seminars incl. mailingen, website, introductie bij en contacten met analisten GartnerGroup, enz. initieren product naar modernste programmeeromgeving, ‘in doos stoppen’ van product (ontwikkelen doos/CD+hoes/nieuwe manuals/demo-applicaties, enz.), visie/concept/technologie brochure, concurrentie-killers, enz. Advertising, Marketing/communicatieplan en budget, aansturen medewerkers.

Organisatie: Outsourcing/outtasking
Levert netwerkbeheer (werkplekbeheer) op afstand aan haar klanten. Intentie is een X-tal centers in Europa te bouwen. Naast het aansluiten van werkplekken ook diensten op netwerk(beheer)-gebied die buiten de standaard service-set vallen zoals business en technical consultancy, trouble-shooting services, on-site support en coordinatie en projectcontrol van diensten van businesspartners. Sinds begin 1998 een beursgenoteerde onderneming.
Verantwoordelijk: Opstarten, technisch en marketing-wise.
Werkzaamheden: Projectbesprekingen, beoordeling offerte/plan voor bouw van het eerste center. Businesplan opgesteld. Verzorgen van de bouw van de gehuurde locatie: onderhandeling met leveranciers van wanden, bekabeling, indeling ruimten, e.d. Inrichten van automatisering, meubilair, telefooncentrale met backup , e.d. Projectleider eerste fase project. Aansturen/opleiden technische mensen. Voorbereiding en uitvoering op testen van ‘levering'. Op marketing gebied boodschap naar de markt, marketingplan opgesteld, marktonderzoek, aansturen reclamebureau, brochures verzorgt, enz. Communicatieschema opgesteld. Businesspartner mailing en informatiemiddag, enduser-mailing, advertenties. Verdere ontwikkeling diensten.

Organisatie: Netwerk support/software ontwikkeling
Levert uitgebreid scala aan veelal kennisintensieve diensten verband houdend met informatie en computernetwerken, zoals het verzorgen van netwerk-installaties en onderhoud, trouble-shooting, consultancy, ontwikkelen van maatwerk software, verkoop van en support op standaard en developer software, verkoop van en support op de database en scripting produkten.
Verantwoordelijk: Uitbouw van de organisatie en de techniek. Evenredig deel van de tijd bezig met commerciŽle activiteiten.
Werkzaamheden: Aansturen/opleiden van systeem beheerders en software ontwikkelaars, begeleiding en uitvoering van support, verzorgen van interne automatisering en intern systeembeheer, contacten met leveranciers, consultancy & trouble-shooting, acquisitie van opdrachten, maken van offertes, telefonische verkoop, inkopen, verzorgen van technische mailings, klantbezoek, onafhankelijkheid vergroot, volwaardige partner gemaakt, maatwerk software activiteit opgestart, professionalisering, overleg ingevoerd, teams gecreeerd, kwaliteitsverbetering w.o. verkoopsysteem, produktvertegenwoordigingen. Projecten o.a. helpdesk-to-helpdesk support en realiseren van gecoordineerde toeritdosering.

Organisatie: Adviesburo
Zelfstandig consultant, diverse projecten.

Organisatie: Fabrikant computer netwerk producten/Ontwikkelaar van maatwerk
Medeopgericht. Ontwikkelen, produceren en op de markt brengen van computer netwerkhardware-en software produkten en het ontwikkelen van hardware en software produkten op maat. Geselecteerd voor deelname aan het demonstratieprogramma 'Micro-Elektronica in Produkten' van het Ministerie van Economische Zaken.
Verantwoordelijk: Ontwikkeling en produktie van alle hardware/software produkten en testsystemen, uitbouw van de organisatie, enz.
Werkzaamheden: Bedrijfsvoering, produktontwikkeling, inkoop bij binnen-en buitenlandse leveranciers en fabrikanten, verkoop aan wederverkopers, verzorgen van mailingen, contacten met opdrachtgevers begeleiding van medewerkers bij interne en externe projecten, ontwerp, implementatie en documentatie van (produktie-test)hardware en (produktie-test)software, ontwerp, uitvoering van handleidingen, verpakkingen en mailingen, produktiebegeleiding.

OPLEIDINGEN

O.a. TU Delft, Elektrotechniek. Afstudeerrichting: Computerarchitectuur.